Du behöver

  • 750 g röda äpplen
  • 2 st rödlök
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st lingon 225 g
  • 3 dl rörsocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl russin
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk kryddpeppar nystött
  • 1 krm chiliflakes
  • salt

ca 1 liter

Gör så här

1
Skölj och skär äpplena i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka chilin.

2
Blanda äpple, lök, chili, lingon, socker, vinäger, russin, kanel, kryddpeppar och chiliflakes i en gryta, och koka på svag värme utan lock, ca 40 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt.

3
Häll upp på burkar och förvara i kylen. Låt gärna smakerna mogna ett par dagar före servering.