Du behöver
- 1.5 dl linser torkade gröna
 - 4 st rödbetor
 - 2 st morötter
 - 1 st ägg
 - 4 msk vetemjöl
 - salt peppar
 - smör till stekning
 
Örtsås:
                                                              50 g ädelost
                                                              2 dl crème fraîche
                                                              1 tsk rosmarin
                                                              1 tsk honung
                                                                salt                       peppar
Servera med:
sallad
Gör så här
1
                Koka linserna enligt förpackningen och häll av vattnet. Skala och riv rödbetor och morötter.
            
2
                Blanda linser och rivna rotsaker i en matberedare och mixa till en nästan slät smet. Rör i ägg och mjöl och krydda med salt och peppar.
            
3
                Smält smöret i en stekpanna och klicka i smeten. Stek 4–5 minuter per sida.
            
4
                Örtsås: Mosa osten med lite av crème fraichen. Blanda med resten av crème fraichen, rosmarin, honung, salt och peppar. Servera till biffarna med en sallad.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






