Du behöver
- 75 g linser
 - 0.5 st gul lök
 - 1 st vitlöksklyfta
 - 1 st morot
 - 1 st bladselleri stjälk
 - chilipeppar ev 1 tsk hackad röd
 - 1 msk olivolja
 - 1 st tomater 400 g
 - 1 msk tomatpuré
 - 0.5 tsk oregano torkad
 - 1 dl buljong av tärning
 - salt peppar
 
Garnera med:
oregano basilika eller persilja
Servera med:
                                                              150 g pasta                       t ex tagliatelle
                                                                parmesanost
                                                                sallad
                                    
Gör så här
1
                Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av i en sil.
            
2
                Skala och hacka lök, vitlök och morot. Tärna bladsellerin. Hetta upp oljan i en gryta och fräs alltsammans, 3–4 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, ev hackad chili, oregano och buljong och småkoka under lock, ca 15 minuter.
            
3
                Koka pastan. Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt de kokta linserna. Blanda pastan med tomatsåsen och strö över örter. Servera med parmesanost och sallad.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






