Du behöver
- 2 st gula lökar
 - 2 st vitlöksklyftor
 - 1 st pumpa 900 g
 - 2 st morötter
 - 1 msk flytande margarin
 - 1 msk currypasta röd
 - 1 l grönsaksbuljong av tärning
 - 1 st kokosmjölk 165 ml
 - 150 g ärter blötlagda gula
 - 2 st lagerblad
 - 1/2–1 msk vitvinsvinäger
 - salt peppar
 
Garnera med:
kokosflingor
Servera med:
fullkornsbröd
Gör så här
1
                Skala och finhacka lök och vitlök. Dela pumpan och gröp ur kärnorna. Skär bort skalet och tärna pumpaköttet. Skala och skiva morötterna.
            
2
                Hetta upp margarinet i en gryta. Rör ner currypastan. Fräs lök, vitlök, morötter och pumpa ett par minuter.
            
3
                Tillsätt buljong, kokosmjölk, gula ärter och lagerblad och låt småkoka under lock, ca 90 minuter, eller tills ärterna är mjuka.
            
4
                Ta upp lagerbladen och mixa soppan slät. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Rosta kokosflingorna och strö det över soppan. Servera med fullkornsbröd.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






