Du behöver

Deg:

3 dl siktat dinkelmjöl
2 krm salt
150 g smör kallt
1 msk kallt vatten

Fyllning:

300 g lammfärs
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
0.5 st squash
olivolja
2 dl tomat passerad
2 tsk rosmarin
0.5 tsk salt
1 krm nymald peppar
100 g fetaost
3 st ägg
1 dl mjölk
2 st tomater i skivor
kalamataoliver

Ugn: 200°

6 bitar

Gör så här

1
Deg: Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.

2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen minst 30 minuter i kylen.

3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen, ca 10 minuter.

4
Fyllning: Hacka lök och vitlök. Skär squashen i små tärningar. Bryn färs, lök, vitlök och squash i olivolja. Rör i tomatsås och rosmarin och koka ihop 5–10 minuter utan lock. Krydda med salt och peppar. Låt såsen svalna. Blanda i smulad ost.

5
Häll såsen i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över. Lägg på tomatskivor och oliver.

6
Grädda mitt i ugnen, 40–45 minuter.