Du behöver
- 2.5 dl vatten
- 25 g jäst
- 1 tsk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 3.5 dl grahamsmjöl
- 3,5 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl tomatsås färdig
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
3 st potatis
75 g lufttorkad skinka
150 g mozzarella riven
2 tsk oregano
Servera med:
sallad
Garnera med:
oregano
Ugn: 225°
Gör så här
1
Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl. Låt den jäsa övertäckt i 45 minuter.
2
Dela degen i fyra bitar och kavla ut varje till en rundel, 20–25 cm i diameter. Bred på tomatsås.
3
Fyllning: Skiva eller hacka löken och pressa vitlöken. Skiva potatisen tunt. Lägg på lök, vitlök och potatis på pizzorna. Dela skinkskivorna och lägg på dem. Strö på ost och oregano.
4
Baka mitt i ugnen i 12–15 minuter.
5
Strö över färsk oregano och servera med sallad.