Du behöver
- 300 g färskpotatisar små
- 5 cm gurka
- 3 st rädisor
- 0.25 st rödlök
- 1 dl gröna ärter frysta tinade
- 0.25 st salladshuvud kan uteslutas
- krasse
Dressing:
50 g färskost med örter
0.5 dl yoghurt naturell
1 msk majonnäs
1 msk ketchup
1 tsk flytande honung
0.5 msk pressad citronsaft
salt peppar
Gör så här
1
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Spola dem i kallt vatten och pilla av skalen. Dela potatisen i halvor eller kvartar.
2
Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Tärna gurkan. Skiva rädisor och lök tunt. Blanda potatis, gurka, rädisor, lök och ärter i en skål.
3
Dressing: Vispa samman färskost, yoghurt, majonnäs, ketchup, honung, salt och peppar blanda med potatissalladen.
4
Plocka isär salladsbladen och lägg i botten på en skål eller på ett fat. Lägg på potatissalladen och strö över krasse.