Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg 250 g
- 1 st ägg
Fyllning:
1 st gul lök
1 msk smör
250 g sparris färsk
1 dl ost riven och smakrik
Äggstanning:
3 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
salt peppar
2 msk pinjenötter
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smörj ett minimuffinsbleck noga. Skär smördegen i 12 fyrkanter och lägg i formarna. Pensla dem med uppvispat ägg.
2
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Fördela löken i formarna. Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och koka i saltat vatten 2 minuter. Häll av vattnet och lägg sparrisen i for-marna. Strö över ost.
3
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll i formarna. Strö över pinjenötter och grädda mitt i ugnen, 15 minuter.