Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 500 g fast potatis
  • 250 g aubergine
  • 250 g squash
  • 1 st paprika
  • 2 st stjälkar selleri
  • olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 tsk basilika torkad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.75 dl pinjenötter
  • 4 msk kapris
  • 2 dl hackad persilja
  • 5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • flingsalt

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala potatisen. Skär potatis, aubergine, squash och paprika i knubbiga bitar. Strimla sellerin.

2
Fräs löken utan att den tar färg i en gryta med olja. Blanda i resten av grönsakerna och fräs ett par minuter.

3
Tillsätt chiliflakes, basilika, tomatpuré, tomater, vatten och buljongtärning och koka under lock tills grönsakerna är mjuka, men inte mosiga, ca 25 minuter.

4
Rosta nötterna i en torr och het stekpanna.

5
Tillsätt kapris och persilja till grytan. Smaka av med vinäger, socker och salt. Strö över pinjenötterna.