Du behöver

  • 3 st apelsiner
  • 1 st blodgrapefrukt

Lag:

apelsiner zestat skal av och
1 dl vatten
0.5 dl strösocker
0.5 st vaniljstång
2 msk cointreau kan uteslutas

Vit chokladgrädde:

50 g vit choklad
1.5 dl vispgrädde

Garnera med:

100 g mandelmassa

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tvätta apelsiner och grapefrukt noga i varmt vatten. Torka dem torra och zesta skalet. Skär frukterna i hinnfria klyftor.

2
Lag: Koka vatten, skalstrimlor, socker och snittad vaniljstång i en kastrull, 5 minuter. Låt kallna. Sila lagen.

3
Tillsätt likören till lagen och häll lagen över frukten. Låt stå kallt ett par timmar. Fördela i glasskålar.

4
Vit chokladgrädde: Hacka chokladen. Blanda grädde och choklad i en kastrull, och sjud tills chokladen smält. Låt stå kallt. Vispa den kalla chokladgrädden fluffig strax innan servering.

5
Fördela frukten i glasskålar. Forma ägg av grädden med en sked och lägg på frukten.

6
Rostad mandelmassa: Riv mandelmassan grovt och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen, ca 5 minuter. Passa noga! Låt kallna. Toppa med rostad mandelmassa.