Du behöver

  • 250 g björnbär
  • 1 dl florsocker
  • 3 st gelatinblad
  • 1.5 krm kanel
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 3 dl vispgrädde

Garnera med:

björnbär
citronmeliss

Servera med:

rullrån

Gör så här

1

Mixa björnbären och passera dem genom en finmaskig sil. Tillsätt florsocker och rör tills sockret smält.

2

Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull eller i en skål i mikron på högsta effekt, 10 sekunder. Rör ner ca 1 dl av björnbärspurén i gelatinet. Rör ner gelatinblandningen i resten av björnbärspurén. Tillsätt kanel och citronskal.

3

Vispa grädden fluffig. Den får inte vara för hårt vispad. Rör försiktigt ner hälften av grädden i björnbärspurén. Vänd ner resten av grädden. Fördela moussen i cocktailglas. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i minst 2 timmar. Garnera med björnbär och citronmeliss. Servera med rullrån.