Du behöver
- 250 g björnbär
- 1 dl florsocker
- 3 st gelatinblad
- 1.5 krm kanel
- 0.5 st citron rivet skal
- 3 dl vispgrädde
Garnera med:
björnbär
citronmeliss
Servera med:
rullrån
Gör så här
Mixa björnbären och passera dem genom en finmaskig sil. Tillsätt florsocker och rör tills sockret smält.
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull eller i en skål i mikron på högsta effekt, 10 sekunder. Rör ner ca 1 dl av björnbärspurén i gelatinet. Rör ner gelatinblandningen i resten av björnbärspurén. Tillsätt kanel och citronskal.
Vispa grädden fluffig. Den får inte vara för hårt vispad. Rör försiktigt ner hälften av grädden i björnbärspurén. Vänd ner resten av grädden. Fördela moussen i cocktailglas. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i minst 2 timmar. Garnera med björnbär och citronmeliss. Servera med rullrån.