Du behöver
- 2 st gula lökar
- 5 st kryddpepparkorn
- 2 st lagerblad
- 2 kg revben
Glaze:
0.5 dl flytande honung
0.5 dl sweet chilisås
2 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk ingefära riven
1 st apelsin skalet
salt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och klyfta lökarna. Koka upp vatten, lök, kryddpepparkorn och lagerblad. Lägg i revbenen och koka i 45 minuter. Ta upp revbenen och låt dem rinna av väl. Lägg revbenen på en plåt med bakplåtspapper.
2
Glaze: Blanda honung, sweet chilisås, tomatpuré, soja, vinäger, ingefära, apelsinskal och salt och pensla revbenen väl med blandningen. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Pensla någon gång till under tillagningen.