Du behöver

  • 3 st gula lökar
  • smör till stekning
  • 8 st enbär stötta
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 3 dl västerbottensost grovriven
  • salt
  • nymald peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2.5 msk ströbröd

Ugn: 200°

250 g champinjoner färska

Gör så här

1
Skala och skiva löken och fräs i en stekpanna med smör. Låt enbär och timjan fräsa med mot slutet. Skiva och fräs svampen i en annan stekpanna med smör. Tillsätt soja mot slutet.

2
Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.

3
Varva potatis, lök, svamp och ost i en smord ugnsfast form. Salta och peppra lite mellan lagren. Häll på grädde. Strö över ströbröd och klicka på 2 msk smör. Grädda mitt i ugnen, 45– 50 minuter.