Du behöver

  • 150 g bröd dagsgammalt, vitt
  • 1 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 150 g parmesanost
  • 3 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald

Fyllning:

100 g mortadella skivad
2 st hårdkokta ägg
1 st tomater 400 g
30 st basilikablad
125 g ricotta färskost
1 msk olivolja

Servera med:

1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
400 g spenat
250 g körsbärstomater
salt och peppar

Ugn: 175°/225° grill

Gör så här

1
Riv brödet i bitar och låt det svälla i mjölken. Blanda färs, nyriven parmesanost, ägg, hackad vitlök, salt och peppar, och arbeta ihop till en smidig färs.

2
Fyllning: Bred ut färsen till en platta, på ett blötlagt smörpapper, som är ca 1 1/2 cm tjock. Täck färsen med mortadella. Lägg skalade klyftade ägg, klyftade tomater och basilikablad i mitten av färsen. Bred ricotta på en långsida av färsen.

3
Rulla ihop färsen med hjälp av smörpapperet till en “rulltårta”. Forma köttfärslimpan till en fin rulle och förslut ändarna med färsen.

4
Lägg färslimpan i en ugnspanna med bakplåtspapper i botten, och pensla med olja. Tillaga i nedre delen av ugnen på 175º, ca 35 minuter. Höj ugnsvärmen till 225° grill och tillaga i 5 minuter, så att köttfärslimpan får fin färg. Servera med vitlöksfräst spenat och delade tomater.