Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 200 g smör
- 6 msk vispgrädde
- socker
Fyllning:
150 g smör
2.5 dl florsocker
2 st äggulor
1 msk vaniljsocker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 1 timme.
2
Kavla ut degen, men inte för tunt. Sockra på degen och kavla med kruskavel. Ta ut rundlar, 5,5 cm i diameter och lägg på plåtar med bakpapper. Grädda mitt i ugnen, 8 minuter. Låt kallna.
3
Fyllning: Rör rumsvarmt smör och florsocker pösigt. Tillsätt äggulor och vaniljsocker och rör ihop till en kräm.
4
Lägg ihop kakorna två och två med kräm mellan. Förvara kallt.