Franska våfflor

Du behöver 4 dl vetemjöl 200 g smör 6 msk vispgrädde socker Fyllning: 150 g smör 2.5 dl florsocker 2 st äggulor 1 msk vaniljsocker...

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 6 msk vispgrädde
  • socker

Fyllning:

150 g smör
2.5 dl florsocker
2 st äggulor
1 msk vaniljsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 1 timme.

2
Kavla ut degen, men inte för tunt. Sockra på degen och kavla med kruskavel. Ta ut rundlar, 5,5 cm i diameter och lägg på plåtar med bakpapper. Grädda mitt i ugnen, 8 minuter. Låt kallna.

3
Fyllning: Rör rumsvarmt smör och florsocker pösigt. Tillsätt äggulor och vaniljsocker och rör ihop till en kräm.

4
Lägg ihop kakorna två och två med kräm mellan. Förvara kallt.

Scroll to Top