Du behöver
- 200 g sötmandel
- 4 st äggvitor
- 5 dl florsocker
Fyllning:
150 g smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 st äggula
Garnera med:
150 g mörk choklad
kokos
Ugn: 200°
Gör så här
1
Mal mandeln på mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner mandel och sikta i florsocker i äggvitorna. Blanda om väl.
2
Klicka eller spritsa ut klickar, ca 5 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10–12 minuter. Låt kallna. Dela kakorna på mitten.
3
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och äggula.
4
Lägg ihop två halvor med fyllning emellan. Låt stelna i frysen.
5
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Doppa först kanten på kakorna i chokladen och sedan i kokos. Låt stelna.