Du behöver
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 st ägg
- 4 dl strösocker
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk kanel
Toscasmet:
150 g smör
0.5 dl strösocker
1.5 dl ljus sirap
0.5 dl vetemjöl
3 msk vatten
75 g valnötter
125 g hasselnötter
Ugn: 225°
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och vänd ner i äggsmeten växelvis med smörblandningen. Häll smeten i långpanna, 40×30 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i 12 minuter.
Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl, vatten och hackade nötter och värm under omrörning tills smeten tjocknar.
Bred försiktigt smeten över kakan och grädda klart i ca 15 minuter. Låt kallna och skär i rutor.