Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel

Toscasmet:

150 g smör
0.5 dl strösocker
1.5 dl ljus sirap
0.5 dl vetemjöl
3 msk vatten
75 g valnötter
125 g hasselnötter

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och vänd ner i äggsmeten växelvis med smörblandningen. Häll smeten i långpanna, 40×30 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i 12 minuter.

3

Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl, vatten och hackade nötter och värm under omrörning tills smeten tjocknar.

4

Bred försiktigt smeten över kakan och grädda klart i ca 15 minuter. Låt kallna och skär i rutor.