Du behöver

Köttbullar:

150 g köttfärs
salt och peppar
1 msk vetemjöl
1 st ägg
0.5 dl mjölk
1 msk lök riven

Pasta:

100 g pasta
75 g cocktailtomater gärna både gula och röda
0.5 st gurka
1 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
mynta ev 1 msk hackad

Servera med:

oliver basilika, riven parmesanost

Gör så här

1
Köttbullar: Rör färsen med salt och peppar och blanda i mjöl, ägg, mjölk och lök. Forma små köttbullar med hjälp av en tesked. Stek dem i olja i stekpanna.

2
Pasta: Koka pastan enligt förpackningen och låt den rinna av.

3
Dela tomaterna. Tärna gurkan. Blanda pasta, tomater och gurka. Vispa samman olja och citronsaft och blanda med pastan. Krydda med salt och peppar och ev mynta.

4
Garnera med oliver och basilika och servera med parmesanost och köttbullar.