Du behöver

  • 750 g squash
  • olivolja till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 st sardellfiléer
  • 1 krm chiliflakes
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 dl mynta strimlad
  • 0.5 st citron rivet skal
  • flingsalt
  • 400 g pasta t ex linguine eller spagetti
  • 2 dl pecorinoost riven

Gör så här

1
Skär squashen i knubbiga bitar och fräs dem på svag värme i en gryta med olja, ca 15 minuter.

2
Hacka vitlök och sardeller. Tillsätt vitlök, sardeller och chili till squashen och låt fräsa med ett par minuter.

3
Tillsätt grädde och koka på svag värme under lock, ca 10 minuter. Blanda i mynta och citronskal. Salta.

4
Koka pastan i saltat vatten. Häll av kokvattnet men spara 1/2 dl. Vänd ner pasta, kokvatten och ost i zucchinisåsen. Blanda noga.