Du behöver
- 750 g squash
- olivolja till stekning
- 2 st vitlöksklyftor
- 5 st sardellfiléer
- 1 krm chiliflakes
- 2.5 dl mellangrädde
- 1 dl mynta strimlad
- 0.5 st citron rivet skal
- flingsalt
- 400 g pasta t ex linguine eller spagetti
- 2 dl pecorinoost riven
Gör så här
1
Skär squashen i knubbiga bitar och fräs dem på svag värme i en gryta med olja, ca 15 minuter.
2
Hacka vitlök och sardeller. Tillsätt vitlök, sardeller och chili till squashen och låt fräsa med ett par minuter.
3
Tillsätt grädde och koka på svag värme under lock, ca 10 minuter. Blanda i mynta och citronskal. Salta.
4
Koka pastan i saltat vatten. Häll av kokvattnet men spara 1/2 dl. Vänd ner pasta, kokvatten och ost i zucchinisåsen. Blanda noga.