Du behöver
Pajdeg:
3 dl dinkelmjöl
2 msk rörsocker
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
400 g rabarber
3 dl jordgubbar
1 dl rörsocker
1 msk potatismjöl
Ugn: 225°
Ca 8 bitar
Gör så här
1
Pajdeg: Arbeta snabbt ihop siktat mjöl, socker och smör till en smulig massa, helst i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.
2
Fyllning: Skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i 2–3 cm breda bitar. Blanda rabarber, delade jordgubbar, socker och potatismjöl.
3
Kavla ut degen till en rundel som är ca 35 cm i diameter, på mjölat bord. Rulla upp degrundeln på kaveln och flytta över den till en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4
Lägg fyllningen i mitten av formen och vik pajkanten över. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter.