Du behöver
Pajdeg:
                                                              3 dl dinkelmjöl
                                                              2 msk rörsocker
                                                              150 g smör
                                                              2 msk kallt vatten 
Fyllning:
                                                              400 g rabarber
                                                              3 dl jordgubbar
                                                              1 dl rörsocker
                                                              1 msk potatismjöl 
Ugn: 225°
Ca 8 bitar
Gör så här
1
                Pajdeg: Arbeta snabbt ihop siktat mjöl, socker och smör till en smulig massa, helst i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.
            
2
                Fyllning: Skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i 2–3 cm breda bitar. Blanda rabarber, delade jordgubbar, socker och potatismjöl.
            
3
                Kavla ut degen till en rundel som är ca 35 cm i diameter, på mjölat bord. Rulla upp degrundeln på kaveln och flytta över den till en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
            
4
                Lägg fyllningen i mitten av formen och vik pajkanten över. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






