Du behöver
- 400 g kycklingbröstfilé
 - 1 st bananschalottenlök
 - 1 tsk matfett
 - 1 st curry 40 g
 - 400 g kokosmjölk
 
Garnera med:
citronmeliss eller koriander
Servera med:
                                                                blomkål                       se recept
                                                                basmatiris
                                    
Gör så här
1
                Skär filéerna i bitar. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett. Tillsätt lök, kryddmix och kokosmjölk och sjud under omrörning, ca 10 minuter.
            
2
                Garnera med citronmeliss eller koriander och servera med ugnsrostad blomkål och kokt basmatiris.
            
3
                Ugnsrostad blomkål: Dela 1 blomkålshuvud i buketter och lägg i en liten långpanna med bakplåtspapper i botten. Ringla över ca 1 msk rapsolja och vänd runt blomkålen. Strö över flingsalt och krydda med svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen på 225º, ca 10 minuter.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






