Du behöver
- 500 g potatis mjölig
- 1 dl röda linser
- 1 st röd chilifrukt
- 1 msk olivolja
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl purjolök hackad
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk ingefära färsk riven
- 3 msk hackad koriander
- 1 tsk salt
- 2 krm sambal oelek
- sesamfrö
- solrosolja till stekning
Servera med:
sweet chilisås
limeklyfta
grönsaker wokade
Gör så här
1
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen, ca 10 minuter. Låt rinna av. Låt linser och potatis svalna något och mosa till en grynig massa.
2
Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda potatis- och linsblandningen, chili, purjolök, pressad vitlök, ingefära, koriander, salt och sambal oelek till en smet.
3
Forma smeten till 16 biffar. Vänd biffarna i sesamfrö och stek i en stek-panna med olja, ca 2 minuter per sida. Servera med sweet chilisås, lime-klyftor och wokade grönsaker.