Du behöver
- 140 g bacon
- 2 st kycklingfiléer
- 0.5 tsk oregano
- 1 krm spiskummin
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st gemsallad eller romansallad
- 10 st rädisor
- 50 g fetaost
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 4 st baguette
Guacamole:
1 st röd chilipeppar
2 st salladslökar
2 st avokado
5 st körsbärstomater
1 st lime pressad saft
Servera med:
lime
chili inlagd grön
Gör så här
1
Stek baconskivorna i en stekpanna och låt rinna av på hus-hållspapper.
2
Banka ut kycklingfiléerna så att de bli 1,5 cm tjocka. Krydda runt om med oregano, spiskummin, salt och peppar och stek i en stekpanna med smör ca 5 minuter per sida, tills de är ge-nomstekta.
3
Skölj och dela salladen i klyftor. Skölj och klyfta rädisorna. Lägg sallad och rädisor på ett fat och smula över fetaost. Blanda vinäger och olja och ringla över.
4
Guacamole: Kärna ur och lägg chilin i en mixer tillsammans med salladslök och mixa tills det är finhackat. Lägg avokadoköttet i mixern tillsammans med tomater och limesaft. Mixa det grovt. Smaka av med salt och peppar.
5
Värm eventuellt baguetterna och dela dem på mitten. Lägg i guacamole, lite av salladen, skivad kyckling och bacon. Servera resten av salladen bredvid tillsammans med limeklyftor och chili.