Du behöver
- 1 st rödlök
- 150 g nötfärs
- 1 tsk matfett
- 3 dl tomater finkrossade med chili
- tacokrydda ca 1 msk
- 0.5 dl vatten
- salt svartpeppar
- 2 dl riven ost
- majs Rostad
- 1 st majskorn liten burk
Servera med:
cocktailtomater
0.5 st paprika orange
nachos
turkisk yoghurt
Garnera med:
hackad persilja
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den tills den fått färg i en gryta med matfett. Tillsätt färsen och stek den smulig.
2
Tillsätt tomater, kryddmix, vatten och koka upp. Sjud under omrörning, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsröran i 2 ugnsfasta portionsformar och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen, 10 minuter.
3
Rosta avrunnen majs i torr stekpanna under omrörning. Servera till gratängen tillsammans med cocktailtomater, paprikabitar, nachochips och yoghurt. Garnera med hackad persilja.
4
Taco kryddmix: ca 1 1/2 dl: Blanda 2 msk chilipeppar, 1 msk lökpulver, 1 msk vitlökspul-ver, 1 msk chilipulver, 1 msk malen spiskummin, 1 msk paprikapulver, 1 tsk torkad oregano, 1 msk salt, 1/2 msk nymald svartpeppar, 1 msk sock-er, 2 msk majsstärkelse i en skål. Lägg kryddblandningen i en burk med tättslutande lock.