Du behöver

  • 75 g smör
  • 0.5 dl vetemjöl (30 g)
  • 3 dl mandelmjöl (125 g)
  • 1.5 dl florsocker (90 g)
  • 0.5 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 st äggvitor
  • mandelflagor till dekor
  • smör rumsvarmt, till formarna

Gör så här

1
Smörj formarna och sätt ugnen på 175º.

2
Smält smöret i en kastrull på spisen och låt det fortsätta puttra tills det börjar bli gyllenbrunt. Låt svalna lite.

3
Mät upp och blanda de torra ingredienserna.

4
Rör ner äggvitorna i mjöl- och sockerblandningen. Rör även ner det smälta smöret.

5
Spritsa eller klicka smeten i formarna, nästan ändå upp till kanten. Strö över mandelflagor.

6
Grädda i mitten av ugnen i 175º ca 25–30 minuter. Vänd ut kakorna ur formarna och låt svalna. Förvara kakorna i rumstemperatur 2–3 dagar el-ler frys in dem.