Du behöver
- 75 g smör
- 0.5 dl vetemjöl (30 g)
- 3 dl mandelmjöl (125 g)
- 1.5 dl florsocker (90 g)
- 0.5 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 st äggvitor
- mandelflagor till dekor
- smör rumsvarmt, till formarna
Gör så här
1
Smörj formarna och sätt ugnen på 175º.
2
Smält smöret i en kastrull på spisen och låt det fortsätta puttra tills det börjar bli gyllenbrunt. Låt svalna lite.
3
Mät upp och blanda de torra ingredienserna.
4
Rör ner äggvitorna i mjöl- och sockerblandningen. Rör även ner det smälta smöret.
5
Spritsa eller klicka smeten i formarna, nästan ändå upp till kanten. Strö över mandelflagor.
6
Grädda i mitten av ugnen i 175º ca 25–30 minuter. Vänd ut kakorna ur formarna och låt svalna. Förvara kakorna i rumstemperatur 2–3 dagar el-ler frys in dem.