Du behöver

  • 1 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk flytande glukos
  • 100 g kesella eller annan naturell färskost
  • 0.25 st citron rivet skal
  • 0.25 g saffran
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde

Garnera med:

8 st pepparkakor
hallon
mynta eller citronmeliss

Gör så här

1
Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt glukossirap, kesella, citronskal, stött saffran och vaniljsocker. Vispa grädden medelhårt i en annan skål och vänd ner i äggblandningen med en slickepott. Häll smeten i silikon-formar och frys in, gärna över natten.

2
Stöt pepparkakor i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Fördela smulorna på 4 assietter och lägg en portionscheesecake ovanpå. Strö på pepparkakssmulor och garnera med hallon och mynta.