Du behöver
- 1 st ägg
- 0.5 dl strösocker
- 1 msk flytande glukos
- 100 g kesella eller annan naturell färskost
- 0.25 st citron rivet skal
- 0.25 g saffran
- 0.5 tsk vaniljsocker
- 1 dl vispgrädde
Garnera med:
8 st pepparkakor
hallon
mynta eller citronmeliss
Gör så här
1
Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt glukossirap, kesella, citronskal, stött saffran och vaniljsocker. Vispa grädden medelhårt i en annan skål och vänd ner i äggblandningen med en slickepott. Häll smeten i silikon-formar och frys in, gärna över natten.
2
Stöt pepparkakor i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Fördela smulorna på 4 assietter och lägg en portionscheesecake ovanpå. Strö på pepparkakssmulor och garnera med hallon och mynta.