Du behöver

  • 10 g svamp torkad
  • 1 st lök liten gul
  • 400 g viltfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 1 msk timjan
  • 6 st enbär krossade
  • 1 st ägg
  • 0.5 msk viltfond från flaska
  • 0.5 dl mineralvatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • smör till stekning

Gör så här

1
Blötlägg svampen i varmt vatten. Låt rinna av och finhacka svampen.

2
Skala och finhacka löken och fräs i en stekpanna med smör utan att den tar färg. Låt kallna.

3
Blanda båda färssorterna, svamp, lök, kryddor, ägg, fond, mineralvatten, salt och peppar.

4
Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till bollar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.

5
Bryn köttbullarna, några i taget, i en stekpanna med smör. Skaka stekpannan så att köttbullarna blir jämnt brynta. Minska värmen och efterstek utan lock 3–5 minuter. Skaka pannan då och då.