Du behöver
- 10 g svamp torkad
- 1 st lök liten gul
- 400 g viltfärs
- 200 g fläskfärs
- 1 msk timjan
- 6 st enbär krossade
- 1 st ägg
- 0.5 msk viltfond från flaska
- 0.5 dl mineralvatten
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- smör till stekning
Gör så här
1
Blötlägg svampen i varmt vatten. Låt rinna av och finhacka svampen.
2
Skala och finhacka löken och fräs i en stekpanna med smör utan att den tar färg. Låt kallna.
3
Blanda båda färssorterna, svamp, lök, kryddor, ägg, fond, mineralvatten, salt och peppar.
4
Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till bollar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.
5
Bryn köttbullarna, några i taget, i en stekpanna med smör. Skaka stekpannan så att köttbullarna blir jämnt brynta. Minska värmen och efterstek utan lock 3–5 minuter. Skaka pannan då och då.