Du behöver

  • 3 st gula lökar
  • smör till stekning
  • potatis ca 800 g mjölig
  • 2 st morötter 200 g
  • 1 st ansjovisfiléer 125 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st kaviar 125 g
  • ströbröd
  • 2 msk smör

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk i en stekpanna med smör.

2
Skala potatisen och strimla den tunt. Riv morötterna grovt.

3
Varva potatis, morötter, lök och ansjovisfiléer i en smord ugnsfast form. Avsluta med ett lager potatis. Droppa över lite ansjovisspad.

4
Vispa ihop grädde och kaviar och häll det över. Strö över ströbröd och klicka på smör.

5
Grädda mitt i ugnen tills potatis och morötter är mjuka och gratängen har fin färg, ca 45 minuter.