Du behöver
- 3 st gula lökar
- smör till stekning
- potatis ca 800 g mjölig
- 2 st morötter 200 g
- 1 st ansjovisfiléer 125 g
- 3 dl vispgrädde
- 1 st kaviar 125 g
- ströbröd
- 2 msk smör
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk i en stekpanna med smör.
2
Skala potatisen och strimla den tunt. Riv morötterna grovt.
3
Varva potatis, morötter, lök och ansjovisfiléer i en smord ugnsfast form. Avsluta med ett lager potatis. Droppa över lite ansjovisspad.
4
Vispa ihop grädde och kaviar och häll det över. Strö över ströbröd och klicka på smör.
5
Grädda mitt i ugnen tills potatis och morötter är mjuka och gratängen har fin färg, ca 45 minuter.