Du behöver
- 225 g pepparkakor
- 100 g smör
Fyllning:
200 g färskost
1.5 dl strösocker
3 st ägg
1 msk apelsinskal rivet
2 msk pressad apelsinsaft
Topping:
2 dl crème fraîche
0.5 dl florsocker
Garnera med:
1 st blodapelsin
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Krossa pepparkakorna, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna. Tryck ut smulorna i en form, 23 cm i diameter, med löstagbar kant med bakplåtspapper i botten. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
2
Fyllning: Rör ihop färskost och socker. Blanda i äggen, ett i taget. Rör ner apelsinskal och apelsinsaft. Häll fyllningen i formen och grädda i 30 minuter. Låt kallna, gärna över natten.
3
Topping: Rör ihop crème fraiche och florsocker och bred över kakan. Garnera med apelsinskivor.