Du behöver
- 0.5 g saffran
- 1 st sockerbit
- 100 g smör
- 0.75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk ljus sirap
- 1 tsk bakpulver
- 2.5 dl vetemjöl
Garnera med:
pärlsocker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Arbeta samman rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker, sirap, saffran, bakpulver och mjöl till en deg.
2
Dela degen i två bitar och rulla ut till två längder som är lika långa som plåtens långsida. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt.
3
Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Skär de varma läng-derna i bitar och låt kallna. Lägg kakorna i cellofanpåsar och knyt om ett vackert band.
4
Tips! Du hittar cellofanpåsar på exempelvis Lagerhaus och Panduro Hobby.