Du behöver

  • 0.5 g saffran
  • 1 st sockerbit
  • 100 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl

Garnera med:

pärlsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1
Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Arbeta samman rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker, sirap, saffran, bakpulver och mjöl till en deg.

2
Dela degen i två bitar och rulla ut till två längder som är lika långa som plåtens långsida. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt.

3
Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Skär de varma läng-derna i bitar och låt kallna. Lägg kakorna i cellofanpåsar och knyt om ett vackert band.

4
Tips! Du hittar cellofanpåsar på exempelvis Lagerhaus och Panduro Hobby.