Du behöver

  • 1.5 st squash gröna
  • 2 tsk rapsolja
  • flingsalt

Fyllning:

6 st champinjoner
4 st tomater soltorkade
squash inkråm
1 msk rapsolja
1 dl creme fraiche med karljohan, timjan och citron
salt peppar
2 dl riven ost

Servera med:

quinoa kokt tricolor blandat med 1

Garnera med:

2 msk hackad persilja

Ugn: grill 250°

Gör så här

1
Dela squashen på längden och gröp ur den med en sked, så att drygt 1/2 cm av grönsaksköttet blir kvar mot kanterna. Tärna inkråmet och spara till fyllningen.

2
Pensla insidan på squashen med olja och strö över flingsalt. Lägg över i en ugnsfast form. Grilla högt upp i ugnen, ca 5 minuter.

3
Fyllning: Ansa och hacka svampen. Hacka tomaterna fint. Fräs squash, svamp och tomater på medelvärme i en stekpanna med olja på tills svampen får färg. Rör ner crème fraiche och koka ihop till en röra. Salta och peppra. Tillsätt nästan all ost och fördela röran i squashhalvorna. Strö över resten av osten. Gratinera högt upp i ugnen, ca 8 minuter. Servera med kokt quinoa med paprikatärningar. Strö över persilja.