Du behöver

1 bröd

3 dl rismjöl
3 dl durramjöl
1 dl maizena (majsstärkelse)
2 msk fibrex
2 msk pofiber
0.5 dl psylliumfröskal
2 tsk salt
1 tsk brödkrydda
50 g jäst
7 dl vatten fingervarmt
1 st äggvita
1 msk rapsolja
0.5 dl ljus sirap

Garnering:

blå vallmofrön

Gör så här

1

Blanda först alla torra ingredienser, gärna i en degblandare. Blanda sedan jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt därefter äggvita, rapsolja och den ljusa sirapen. Vänd ner degvätskan i de torra ingredienserna. Blanda ordentligt. Degen blir bara bättre om den får bearbetas en stund, ca 5 minuter.

2

Flytta över degen till en oljad brödform, 1 ½ liter. Tryck till degen med våt hand, strö över lite vallmo¬frön och låt den jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250° och ställ in en tom plåt nederst i ugnen. Sätt in brödet mitt i ugnen, häll några matskedar vatten på den varma plåten och stäng luckan fort. Sänk värmen till 200° och grädda brödet 1 timme.

3

När brödet är klart, stjälp upp det ur formen och låt det kallna under bakduk på galler.