Du behöver

  • 200 g mandel skållad skalad
  • 250 g vetemjöl
  • 150 g majsmjöl
  • 200 g florsocker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 1 st citron rivet skal
  • 2 st äggulor
  • 200 g smör
  • smör till formen

Garnera med:

florsocker

Ugn: 180°

6 personer

Gör så här

1
Skålla och skala mandeln. Mixa mandeln, inte allt för fint. Det får gärna vara lite stora bitar.

2
Blanda mandel, vetemjöl, majsmjöl, florsocker, vaniljsocker och citronskal i en stor skål. Rör ner äggulorna. Finfördela smöret i blandningen till en smuldeg.

3
Strö ut smuldegen gärna i smord engångs aluminiumform, ca 25×30 cm. Grädda i ca 60 minuter. Vid servering, pudra över florsocker. Låt gärna var och en bryta kakan i bitar.