Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st squash gröna
  • 2 st morötter
  • 2 st paprika orange, grön, röd
  • 2 msk rapsolja
  • 1.5 dl puylinser svarta
  • 220 g tacosås mild
  • 300 g passerade tomater
  • salt peppar
  • 2 dl riven ost

Garnera med:

tacochips
timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och grovhacka löken. Dela och kärna ur squashen med ett kul-järn, och skär i 1 cm tjocka skivor. Skala och skiva morötterna. Kärna ur och skiva paprikorna. Fräs lök, squash och paprika i en gryta med olja, 3 minuter. Tillsätt sköljda linser, tacosås och tomater och sjud i 10 minuter.

2
Bred ut grönsakerna i en smord ugnsfast form och strö över osten. Gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Garnera med att sticka ner tacochips i gratängen och strö över färsk timjan. Servera resten av chipsen i en skål vid sidan om.