Du behöver

  • 75 g pasta t ex farfalle
  • 1 st aubergine stor
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk oregano
  • 100 g mozzarellaost
  • salt peppar
  • 1 dl parmesanost riven

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Dela auberginen på längden och gröp försiktigt ur och hacka fruktköttet. Spara skalen som ska fyllas med auberginröran. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin fint.

3
Fräs lök, vitlök och chili i en stekpanna med olja. Tillsätt aubergine-hacket och fräs i 5 minuter. Tillsätt krossade tomater och oregano, och koka i 10 minuter. Lägg i pastan och smaka av med salt och peppar.

4
Lägg aubergineskalen i en smord ugnsfast form och häll i hälften av fyllningen. Lägg på bitar av mozzarellaost. Lägg i resten av fyllningen och toppa med riven parmesanost. Gratinera i 20 minuter. Servera med sallad.