Du behöver
- 75 g pasta t ex farfalle
- 1 st aubergine stor
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st röd chilipeppar
- 1 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 2 tsk oregano
- 100 g mozzarellaost
- salt peppar
- 1 dl parmesanost riven
Servera med:
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Dela auberginen på längden och gröp försiktigt ur och hacka fruktköttet. Spara skalen som ska fyllas med auberginröran. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin fint.
3
Fräs lök, vitlök och chili i en stekpanna med olja. Tillsätt aubergine-hacket och fräs i 5 minuter. Tillsätt krossade tomater och oregano, och koka i 10 minuter. Lägg i pastan och smaka av med salt och peppar.
4
Lägg aubergineskalen i en smord ugnsfast form och häll i hälften av fyllningen. Lägg på bitar av mozzarellaost. Lägg i resten av fyllningen och toppa med riven parmesanost. Gratinera i 20 minuter. Servera med sallad.