Du behöver

Fyllning:

0.5 st purjolök eller 4 salladslökar
0.5 st grön paprika
2.5 dl vitkål strimlad
2 msk rapsolja
1 dl röda linser
500 g pastasås för lasagne
salt och peppar

Gratinering:

1 msk smält smör
2 dl riven ost 28 %

Garnera med:

basilika

Servera med:

sallad

Ugn: 250°

Gör så här

1
Gör crêpes enligt grundreceptet.

2
Fyllning: Ansa och skiva purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs purjolök, paprika och vitkål i en stekpanna med olja. Tillsätt linser och pastasås och låt det sjuda samman, ca 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg en sked fyllning på den ogräddade sidan av pannkakorna och vik samman till ett paket. Lägg över på ett smort ugnsfast fat. Pensla med smält smör och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält och crêpesen är genomvarma, ca 10 minuter. Garnera med basilika. Servera med sallad.