Du behöver
- 200 g morötter
- 50 g rotselleri
- 0.5 st gul lök
- 2 msk rapsolja 1+1 msk
- 2 msk vatten
- 1 tsk curry
- 0.5 tsk spiskummin mald
- salt
- 1 st ägg
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk ströbröd
Servera med:
gräddfil
sallad tomater, oliver
Gör så här
1
Skala och riv morötter och rotselleri. Skala och hacka löken. Fräs morötter, rotselleri och lök i en stekpanna med olja. Tillsätt vatten, curry och spiskummin och koka tills rotfrukterna är mjuka.
2
Lägg över i en skål och blanda i ägg och mjöl. Forma 6–8 biffar och strö på ströbröd. Stek morotsbiffarna i en stekpanna med olja, 3–4 minuter per sida. Servera morotsbiffarna med en klick gräddfil och sallad, tomater, oliver.