Du behöver
- 2 st squash ca 700 g
 - 1 st gul lök
 - 1 tsk salt
 - 250 g haloumi
 - 2 st pressade vitlöksklyftor
 - 1 st ägg
 - 0.5 dl majsstärkelse Maizena
 - 1 dl ströbröd
 - 1 dl bladpersilja hackad
 - 2 msk hackad mynta
 - 1 krm peppar
 - 3.5 dl solrosolja till fritering
 
Gör så här
1
                Riv squashen grovt. Skala och hacka löken. Blanda squash, lök och salt i ett durkslag. Låt dra ca 1 timme. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
            
2
                Riv haloumin grovt. Blanda grönsakerna med haloumin, vitlök, ägg, majsstärkelse, ströbröd, örter och peppar. Forma smeten till minibiffar.
            
3
                Hetta sakta upp oljan till 180º i en gryta. Eller prova med en bit bröd, blir den snabbt gyllene är oljan klar att användas.
            
4
                Lägg försiktigt ner biffarna, några i taget, och fritera ca 3 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
            
5
                Ta upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av på dubbelt hus-hållspapper.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






