Du behöver
- 3 st rödbetor medelstora
- 1 st klyfta vitkål
- 0.33 st purjolök
- 2 msk rapsolja
- 6 dl kokande vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 st lagerblad
- 1 tsk timjan repad
- salt, svartpeppar
- 2 msk äppelcidervinäger
Fetaostyoghurt:
1 dl turkisk yoghurt
50 g fetaost
salt, svartpeppar
Garnera med:
timjan
Servera med:
rågbröd grovt
Gör så här
1
Skala rödbetorna med en potatisskalare. Använd gärna plasthandskar. Montera den grova rivskivan i matberedaren och riv rödbetor, vitkål och purjolök.
2
Fräs de rivna grönsakerna i en gryta med olja, ca 3 minuter. Tillsätt vatten, buljong, lagerblad och timjan.
3
Koka soppan, ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och äppelci-dervinäger.
4
Fetaostyoghurt: Blanda yoghurt med smulad fetost i en skål. Smaka av med salt och peppar, och kicka i soppan. Garnera med timjan och servera grovt rågbröd till.