Du behöver

  • 3 st rödbetor medelstora
  • 1 st klyfta vitkål
  • 0.33 st purjolök
  • 2 msk rapsolja
  • 6 dl kokande vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan repad
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk äppelcidervinäger

Fetaostyoghurt:

1 dl turkisk yoghurt
50 g fetaost
salt, svartpeppar

Garnera med:

timjan

Servera med:

rågbröd grovt

Gör så här

1
Skala rödbetorna med en potatisskalare. Använd gärna plasthandskar. Montera den grova rivskivan i matberedaren och riv rödbetor, vitkål och purjolök.

2
Fräs de rivna grönsakerna i en gryta med olja, ca 3 minuter. Tillsätt vatten, buljong, lagerblad och timjan.

3
Koka soppan, ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och äppelci-dervinäger.

4
Fetaostyoghurt: Blanda yoghurt med smulad fetost i en skål. Smaka av med salt och peppar, och kicka i soppan. Garnera med timjan och servera grovt rågbröd till.