Du behöver

  • 1 st färsk ananas

Kokosglass:

1.5 dl kokosflingor
0.5 l vaniljglass
2 msk flytande honung

Garnera med:

vinbär röda
rostade kokosflingor

Gör så här

1
Kokosglass: Rosta kokosflingorna i torr het stekpanna. Rör om hela tiden, så att de inte blir brända. Låt svalna på en tallrik.

2
Tina glassen så att den blir lite mjuk. Lägg i en bunke och rör ner näst-an all rostad kokos. Spara lite till garnering. Arbeta snabbt så att inte gla-sen smälter. Lägg glassen i portionsformar, gärna silikonformar, och frys i minst 30 minuter.

3
Skär bort skalet på ananasen och dela den i klyftor. Låt gärna blasten sitta kvar. Grilla ananasklyftorna runt om över glöd eller i en het grill-panna, ca 5 minuter. Passa noga. Servera ananasen varm med kokos-glass, några röda vinbär och strö över rostad kokos.