Du behöver

  • 200 g smör
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl rörsocker
  • 0.5 dl kaffe starkt
  • 1 tsk espressopulver frystorkat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl

Servera med:

kakao
vispgrädde
bär färska

Ugn: 200°

8-10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och tillsätt till smöret. Ta kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.

2
Vispa i socker, kaffe, espressopulver, vaniljsocker och salt. Vispa i äggen, ett i taget. Sikta ner mjölet och vispa till en jämn smet.

3
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt kallna. Pudra gärna kakao över kakan vid servering. Servera med en klick vispad grädde och färska bär.