Du behöver
- 200 g smör
- 200 g mjölkchoklad
- 2 dl rörsocker
- 0.5 dl kaffe starkt
- 1 tsk espressopulver frystorkat
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
Servera med:
kakao
vispgrädde
bär färska
Ugn: 200°
8-10 bitar
Gör så här
1
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och tillsätt till smöret. Ta kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
2
Vispa i socker, kaffe, espressopulver, vaniljsocker och salt. Vispa i äggen, ett i taget. Sikta ner mjölet och vispa till en jämn smet.
3
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt kallna. Pudra gärna kakao över kakan vid servering. Servera med en klick vispad grädde och färska bär.