Du behöver
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2.5 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Garnera med:
pärlsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap pösigt. Sikta ner mjöl, vanilj-socker, kakao och bakpulver. Tryck ihop degen med händerna i bunken. Låt degen vila i en plastpåse i kylen, ca 30 minuter.
2
Dela degen i två bitar. Rulla ut varje bit till en längd som är lika lång som plåtens långsida. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut rullarna lite. Strö på pärlsocker och tryck till så det fastnar.
3
Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter. Låt svalna något på plåten innan de skärs i sneda bitar.