Du behöver

  • 250 g mörk choklad 70% kakao
  • 250 g smör
  • 4 st äggulor
  • 4 st ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 27 st färska hallon

Servera med:

färska hallon
crème fraîche eller grädde

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål, som vardera rymmer ca 2 dl.

2
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret på svag värme.

3
Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand utan att slå in luft. Sikta ner mjölet. Blanda äggvispet och chokladsmeten. Fördela hälften av smeten i muffinsplåten. Lägg på hallon och häll på resten av smeten.

4
Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt vila några minuter innan fondanterna tas ur formen.