Du behöver

  • 25 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 6 dl lantbrödsmjöl ljust
  • 8 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g smör eller margarin
1 dl sesamfrö

Pensla med:

ägg
sesamfrö

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten och värm till 37°. Häll vätskan över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt salt, honung, lantbrödsmjöl och det mesta av vetemjölet och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 25×50 cm. Bred på rumsvarmt smör och strö på sesamfrö. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 12 bitar.

4
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.