Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 7.5 dl vetemjöl

Fyllning:

250 g kesella
1 msk dijonsenap
0.5 dl hackad rödlök
2 dl parmesanost riven
1 dl basilika hackad
200 g salami skivad

Vid gräddning:

1 st ägg
flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kall mjölk och rör tills jästen smält. Tillsätt olja, honung, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.

2
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en platta, ca 30×40 centimeter.

3
Fyllning: Blanda kesella, senap, lök, ost och basilika och bred ut över degplattorna. Lägg på korven.

4
Rulla ihop degen från långsidan. Skär varje rulle i 8 bitar och lägg dem i bullformar. Ställ bullarna på skärbrädor. Låt bullarna jäsa övertäckta, ca 30 minuter. Frys in bullarna på skärbrädorna. Lägg över bullarna i fryspåsar när de är frysta.

5
Gräddning av bullarna: Låt bullarna stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Ställ formarna på en plåt. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen, ca 14 minuter.