Du behöver

  • 5 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche

Marinerade bär:

0.5 dl strösocker
4 msk vatten
1 st apelsin rivet skal och pressad saft
2 dl bär t ex hallon, jordgubbar

Gör så här

1
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt.

2
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält chokladen över vattenbad. Tänk på att inte ha för hög värme när du smälter vit choklad. Ta kastrullen från värmen innan chokladen smält helt och låt den smälta av sin egen värme under omrörning. Var försiktig så den inte bränns vid i botten. Rör ner chokladen i äggsmeten.

3
Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten tillsammans med crème fraiche. Häll upp smeten i en avlång form och låt stå i frysen i minst 8 timmar.

4
Marinerade bär: Koka upp socker och vatten. Ta kastrullen från värmen och rör i apelsinskal och apelsinsaft. Låt svalna. Blanda i bären och låt dra i 1 timme. Servera till parfaiten.