Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 st morot
  • 1 st äpple gärna Granny Smith
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 2 krm sambal oelek
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar

Servera på:

6 skiva vitt bröd
dill

Gör så här

1
Skala räkorna, spara 6 stycken till garnering. Skala och tärna moroten fint. Förväll morotstärningarna i en kastrull med lättsaltat vatten, 2 minuter. Låt rinna av i en sil. Kärna ur och tärna äpplet i smått.

2
Vispa crème fraichen tjock och blanda med majonnäs, morot, äpple, citronskal, sambal oelek och dill. Vänd ner räkorna och smaka av med salt och peppar.

3
Ta ut rundlar ur brödskivorna med ett mått eller ett glas. Stek brödet i en stekpanna med smör, tills de blir gyllene. Lägg en sked med räkröra på varje rundel och garnera med en räka och ev en dillkvist.