Du behöver

  • 0.5 l jordgubbar
  • 1 st nektarin
  • 0.5 l hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1 st apelsin pressad saft

Citronsås:

2 dl vispgrädde
3 st äggulor
0.5 st citron rivet skal
1 tsk potatismjöl
1 msk strösocker

Maräng:

3 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Servera med:

vispgrädde eller glass

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rensa jordgubbarna. Kärna ur och tärna nektarinerna. Lägg jordgubbar, nektariner och hallon i en skål och strö över socker. Häll på apelsinsaften och blanda om. Låt dra i 30 minuter.

2
Citronsås: Blanda grädde, äggulor, citronskal, potatismjöl och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.

3
Fördela bär och frukt i fyra portionsskålar eller i en stor form. Häll citronsåsen över bären.

4
Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning, och vispa till en blank maräng. Spritsa marängen över krämen. Gratinera i ca 5 minuter tills ytan fått fin färg. Servera direkt med vispad grädde eller glass.