Du behöver

  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 dl vatten
  • 125 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 st ägg
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör
1 dl strösocker

Servera med:

crème fraîche

Garnera med:

citronskal
kronblad av ringblommor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och rör ut den i vattnet. Rör rumsvarmt smör, socker, ägg, citronskal och salt och smidigt i en bunke. Tillsätt jästblandningen och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, 1 timme.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den två bitar. Kavla varje bit till en stor rund kaka och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Vik upp en tunn kant runt om.

3
Fyllning: Hyvla kylskåpskallt smör med osthyvel och fördela över degen. Strö över socker. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Serveras nygräddad och ljummen, gärna på franskt vis med crème fraiche. Garnera med citronskal och gärna kronblad av ringblommor.