Du behöver
- 3 dl havregryn
- 1.5 dl mjölk
- 75 g smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 msk mandellikör eller 3 rivna bittermandlar
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk mandel hackad
Fruktsallad:
1 st burk konserverad fruktcocktail i juice 400 g
0.5 st galiamelon
2 st nektariner
2 st kiwi gröna
125 g jordgubbar
Garnera med:
florsocker
viol
Servera med:
3 dl vispgrädde
Ugn: 200°
10-12 bitar
Gör så här
1
Låt havregrynen svälla i en skål mjölk. Smält smöret och låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandellikören. Använder du riven bittermandel blandar du dem med mjölet. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
3
Rör ner havregrynsblandningen och smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen och rör till en slät smet. Häll smeten i en avlång smord och bröad bakform. Strö över mandel. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.
4
Fruktsallad: Blanda fruktcocktail, kulor eller bitar av galiamelon, nektariner i bitar, kiwiskivor och snoppade och delade jordgubbar. Garnera kakan med siktat florsocker och violer och servera med vispad grädde och fruktsallad.